Bra barnfilm

Vad ska en bra barnfilm innehålla?

Skärmtid behöver inte alltid vara något negativt. Det viktigaste är inte att ditt barn sitter framför skärmen utan vad som visas på densamma. En bra barnfilm är både underhållande och lär ditt barn viktiga lärdomar om livet. Självfallet ska skärmtiden inte ta tid från utelek och andra viktiga saker. Men vid regniga dagar eller under VAB är det ibland ett utmärkt alternativ.

Satsa på klassiska filmer

Om du inte vet vilken barnfilm du ska sätta på kan du alltid satsa på klassiker du själv såg när du var liten. Du har säkert många fina minnen från barnfilmer som du kunde se om och om igen. Ensam hemma anses av många vara en riktig kultfilm som aldrig går ur tiden. Annars är Astrid Lindgren alltid ett säkert kort som uppskattas av de flesta. Skulle du inte komma på någon titel kan du alltid söka på nätet efter en bra barnfilm där det finns massor av tips.

Du kan med fördel satsa på en svensk barnfilm för att ge dina barn chansen att utveckla sitt språk. I äldre filmer som till exempel Astrid Lindgren används många äldre uttryck som inte är så vanliga idag. Utnyttja möjligheten och lär dina barn lite nya ord som de kanske inte har hört talas om innan.

Bra barnfilm med pedagogiska inslag

Ett annat bra tips är att satsa på barnfilmer som också är pedagogiska. För de minsta barnen finns det knappast något bättre än Babblarna bland dagens utbud. Du har säkerligen sett de färgglada figurerna som dansar och sjunger samt talar sitt eget språk. Dessutom används de även i pedagogiskt syfte. Dina barn får inte bara en underhållande stund, de utvecklar även sitt tal och sin förståelse. Du hittar Babblarna på de flesta strömningstjänsterna idag.

Ju tidigare dina barn börjar med pedagogik desto bättre. Det kommer de ha nytta av senare i livet. Du kan även titta på barnprogram där de leker med mönster, siffror eller kort. Det kan du sedan kombinera med att lägga patiens eller göra andra logiska och roliga lekar vid sidan av skärmen. Omväxling är nyttigt och förnöjer.

Strömningstjänster anpassade för barn

Idag är det väldigt enkelt att komma åt ett stort utbud av barnfilmer för både stora och små. Det finns flera strömningstjänster som Netflix och Cmore med specifika barnavdelningar. Det bör därför aldrig vara några problem att hitta en bra barnfilm när det behövs. Numera finns även de flesta Disneyfilmer online. Även om de främst är skapade i syfte att underhålla finns det även ett dolt och viktigt budskap i filmerna.

Sitt gärna ner och se barnfilmerna tillsammans med dina barn. Då får ni möjlighet att diskutera och prata om det som händer i filmen. Det blir också en mysig och avslappnande stund tillsammans.

Etiketter: