Barnfilmbyn

Barnfilmbyn i Mariannelund - Upplev magin

Filmbyn i Småland

Barnfilmbyn i Mariannelund har kommit att bli ett riktigt populärt resmål för alla som besöker Småland. Här kan nämligen du och dina barn få möjligheten att vandra runt i de inspelningsmiljöer där några av Sveriges mest populära filmer blivit till. I Barnfilmbyn kan du besöka tolv olika inspelningsplatser som du snabbt kommer att känna igen. Vad sägs om att göra ett personligt besök hos Emil i Lönneberga eller ta en springtur runt i Bullerbyn? Självklart finns det även platser för att slå sig ned och ta en fika eller lunchbit.

Om du älskar svensk barnfilm så kommer Filmbyn att vara en given favorit. Se till att se filmerna från Astrid Lindgrens underbara värld innan ni åker hit och se hur många ni känner igen!

Barnfilmbyn
Barnfilmbyn

Besök Emil i Lönneberga!

I Barnfilmbyn finns aktiviteter så det räcker och blir över. Förutom ett antal filminspelsningsplatser så hittar du även en fullpackad utställning med massor av skoj för hela familjen. Merparten besöker dock filmbyn för de välkända scenerna från främst Emil i Lönneberga.

Runt Mariannelund kan du besöka klassiska platser från favoritscener från Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Varför inte ta en närmare titt på snickerboa eller gården i Katthult som kommit att nå kultstatus genom de älskvärda filmerna. Hyr en cykel för att åka mellan platserna och ha kameran redo!

Mer att göra på Barnfilmbyn

Barnfilmbyn kommer sannerligen att förvåna med ett brett utbud av aktiviteter för både stora och små. Upplevelseskogen är en annan favorit när man besöker den famösa filmbyn i Småland. Här hittar du en parkourbana, lekstuga och konst samt både kulisser och hinderbanor!

Hoppa, spring och skratta på samma platser som dina favoritkaraktärer från Astrid Lindgrens underbara värld. Det går inte att nämna svensk barnfilm utan att även prata om Emil, Pippi och Barnen i Bullerbyn så se till att även den yngre generationen får njuta av Sveriges mest älskade författarinna.

Boende i närheten

Med så många saker och platser att besök så är det inte konstigt att man kommer att behöva mer än en dag för att få allt gjort. Barnfilmbyn i Mariannelund samarbetar med ett flertal hotell och boenden i närheten och kan därför hjälpa dig att hitta rätt. Välj från deras lista av samarbetspartners eller ta kontakt via email för deras personliga rekommendationer.

Även om du endast besöker Mariannelund för Barnfilmbyn så ska du inte glömma bort att det finns massor av andra platser som är värda att ta en sväng till. Du kan bland annat promenera i vackra vandringsleder i närheten eller ha ett riktigt vildmarksäventyr i Ramkvilla. Är du dessutom en gottegris så är Mariannelunds karamellkokeri väl värt ett besök!