Barnfilmbyhuset

Barnfilmbyhuset!

Emilkraften öppnade sommaren 2013 ett besökscentrum i Barnfilmbyn Mariannelund.

Ett levande hus med betoning på information. Vi kallar huset på Östra Storgatan 21 i centrala Mariannelund för ”Barnfilmbyhuset”.

Vad erbjuder Barnfilmbyhuset?

I huset på 400 m² finns bland annat info om Katthult, Bullerbyn och övriga inspelningsplatser i Vimmerby och Mariannelunds området.

”Teaser” om Emil-utställningen i framtidens Filmernas hus (besökare får titta in bakom kulisserna till några av scenerna från Emil-filmerna)

Ett rum för barn: uppbyggd sminkloge, möjlighet att klä ut sig och förbereda sig för en roll framför kameran m.m  

Visualisering av framtidens Filmernas hus (i samarbete med arkitekt Jonas Wallinder)

I samarbete med Erikshjälpens ”Fröken Retro” har vi skapat en känsla av 70-talet (de år då inspelningen av Emilfilmerna gjordes) och av 1910-talet i de scener vi lyfter fram från Emil-filmerna

Emil for till doktorn i Mariannelund. Utomhus-scenen i filmen togs i centrala Vimmerby. I två rum i Barnfilmbyhuset berättas historien…

80 m från barnfilmbyhuset spelades inomhusscenerna om Emil i snickarboa in. Vi berättar om hur det gick till, och ger barnen chansen att se filmerna.

Filmerna om Emil i Lönneberga visas i Barnfilmbyhuset, som en del av utställningen.

Se ett filmklipp om utställningen nedan:

 

Öppettider och tillgänglighet

Under vintern och våren 2016/2017 byggs en ny utställning, därför kan vi inte ta emot besök.
Välkommen sommaren 2017!
 

Stort tack till våra samarbetspartners:
Zobra, Erikshjälpen, Smålandstidningen, Studieförbundet Vuxenskolan och Nya Axelssons El. Stort tack också till alla er andra, företag och privatpersoner som gjort utställningen möjlig att bygga!